在中國拍攝

Dit najaar gaan we weer een combi fotoreis maken naar Yunnan en Yangshuo. Deze keer zal je tijdens de rondreis door Yunnan kennismaken met de Tibetaanse cultuur. Je bezoekt onderweg afgelegen dorpjes en ontmoet de Tibetaanse inwoners. Je ziet authentieke kloosters, besneeuwde bergpieken en gletsjers. Een geweldige afwisseling van cultuur en natuur. Je zult de eerste 14 dagen Yunnan ontdekken om vervolgens de rust en schoonheid van Yangshuo en omgeving te ervaren.

Annemieke Kok, begeleider fotoreis Yunnan en Yangshuo

"Het contact met de lokale bevolking geeft mij altijd zoveel energie. We worden overal met warmte ontvangen!" Annemieke Kok, begeleider fotoreis Yunnan en Yangshuo

Fotoreis 'Yunnan with a Tibetan taste' en 'Yangshuo' 23 dagen4150 euro (inclusief vlucht)

Dag 1, zaterdag 17 oktober
Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol

Dag 2, zondag 18 oktober
We komen rond het middaguur aan op Kunming airport vanwaar we met een privé transfer naar het hotel gaan. In de middag kunnen we een bezoek brengen aan het Green Lake park om meteen helemaal in Chinese sfeer te komen. Je ziet mensen dansen, schaken, communistische liederen zingen, opera zingen, musiceren en flaneren. Een enorme bedrijvigheid, vooral omdat het zondag is. Begin van de avond maken we kennis met een van de hoogtepunten in China: het eten!

Dag 3, maandag 19 oktober
Na het ontbijt verlaten we Kunming met de hogesnelheidstrein naar het noordwestelijk gelegen Dali, vanwaar we met een privé transfer naar het dorpje Xizhou rijden. Xizhou is een prachtig oud plaatsje met mooie traditionele huizen, bewoond door de Bai minority. Het contrast met de grote, moderne stad Kunming kan bijna niet groter. Binnen een paar minuten loop je Xizhou uit en ben je op het Chinese platteland. Aan de westkant zie je de Cang bergketen en aan de oostkant ligt het grote Erhai meer.

Dag 4, dinsdag 20 oktober
Elke ochtend is er een hele kleurrijke markt in Xizhou waar je zeker oude vrouwen in klederdracht zult zien. De rest van de dag kun je rustig op je gemak door de authentieke straatjes lopen en prachtige tafereeltjes vastleggen van het traditionele Chinese leven.

Dag 5, woensdag 21 oktober
Vandaag vervolgen we onze route per privé bus naar het noordwesten. Onze volgende stop is het goed bewaard gebleven stadje Shaxi. Shaxi heeft een lange geschiedenis en was een belangrijke handelsplaats op de teahorse trail die thee vanuit China naar Tibet en Birma bracht. Het dorpsplein is werkelijk een plaatje met het prachtige theaterpodium, de tempel en de oude huizen. Iets voorbij het plein loop je de poort door het stadje uit naar de rivier waar je mooie uitzichten hebt op de oude brug en de glooiende bergen. Naast de Bai minority vind je hier ook de Yi die voornamelijk in de rond liggende bergen wonen.

Dag 6, donderdag 22 Oktober
Deze dag heb je alle tijd om Shaxi te ontdekken. Loop door de oude straatjes en langs de rivier, bezoek de tempel of huur een fiets en ga wat verder de omgeving in. De mensen zijn erg vriendelijk en schroom je niet om bij iemand binnen in huis een kijkje te nemen.

Dag 7, vrijdag 23 Oktober
We gaan weer per privé bus op pad, en klimmen nog iets noordelijker. Onze eerste bestemming vandaag is een van de diepste kloven ter wereld, de Tiger Leaping Gorge. Als we de kloof verlaten rijden we een prachtige bergroute naar Baishuitai waar we overnachten. Hier heeft het smeltwater van de bergen bijzondere witte kalkterrassen gevormd. Heel mooi om te zien en te fotograferen.

Dag 8, zaterdag 24 oktober
Na een simpel ontbijt rijden we vandaag verder naar wat tegenwoordig 'Shangrila' heet. Hier begint de Tibetaanse wereld en net buiten de stad ligt een van de mooiste en grootste Tibetaanse kloosters die we zeker zullen bezoeken. Dit is een heel andere wereld, vol mystiek. In het klooster kom je monniken tegen, zie je Tibetaanse pelgrims, ruik je de geur van Yakboter en zie je de bijzondere Tibetaanse architectuur.

Dag 9, zondag 25 oktober
Ook prachtig om te bezoeken is de oude Tibetaanse stad. In 2014 sloeg het noodlot toe en ontstond er een brand die het grootste deel van de houten huizen in as legde. Sindsdien is hard gewerkt aan de wederopbouw en dat hebben ze fantastisch gedaan. Je ziet heel mooi, gedetailleerd houtsnijwerk en krijgt een goed beeld van hoe een Tibetaanse stad er oorspronkelijk uitzag. Loop zeker ook een paar rondjes om de grootste gebedsmolen van China die hier staat. In de middag gaan we naar Napa Hai, een enorm meer net buiten Shangrila waar je prachtige landschapsfoto's kunt maken.

Dag 10, maandag 26 oktober
De rit van vandaag is fabelachtig mooi. We klimmen verder de bergen in en passeren enorme bergmassieven met gletsjers en sneeuwtoppen. De weg loopt langs de Jinsha rivier die op een bepaald punt een prachtige 270 graden bocht maakt die we perfect kunnen zien vanaf een uitzichtpunt langs de weg. We maken een lunch stop in het Tibetaanse dorpje Benzilan waar we ook de tijd hebben om een poosje rond te lopen en kunnen genieten van de Tibetaanse mensen en tafereeltjes. Na Benzilan krijgen we zicht op misschien wel de mooiste bergketen die je ooit gezien hebt, onze eindbestemming Meili Shui Shan (letterlijk: Mooie sneeuwberg). De 6740 meter hoge top is heilig voor de Tibetanen die hier wonen, maar ook voor de Chinezen. Overnachten doen we in een hotel bij Feilaisi waar je een fenomenaal uitzicht hebt op deze machtige sneeuwbergen.

Dag 11, dinsdag 27 oktober
Was het gisteren al waanzinnig mooi, de zonsopkomst is ademloos genieten als de eerste zonnestralen de sneeuwtoppen raken en de bergen steeds verder verlicht worden. Om het plaatje af te maken bekijken we dit schouwspel vanaf het terras bij de Feilaisi tempel met een rij van stupa's. Na afloop rijden we terug naar Shangrila, met onderweg nog een bezoek aan het mooie Dongzhulin klooster.

Dag 12, woensdag 28 oktober
Vandaag kunnen we bijkomen van de intensieve, afgelopen dagen. Natuurlijk is het ook mogelijk om nog iets nieuws te zien voor zij die dat willen: een bezoek aan het eerste nationale park van China, Pudacuo.

Dag 13, donderdag 29 oktober
Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld voor de vlucht naar Kunming. De rest van de dag in Kunming kun je gebruiken voor wat laatste inkopen, of bijvoorbeeld voor het bijwonen van een theeceremonie.

Dag 14, vrijdag 30 oktober
Vandaag vertrekken we richting Yangshuo en voegen ons in de avond bij de deelnemers van de Yangshuo reis die deze dag ook aankomen.

Dag 15-23, zaterdag 31 oktober - zondag 8 november
Conform Yangshuo reis.

Baishuitai

Shaxi

Meilishuishan

WuzhiHill

Streekmarkt Fuli

Vissers in Xingping

價格

Prijs

De prijs voor deze reis bedraagt 4150 euro. Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers (voor het Yunnan gedeelte maximaal 8 deelnemers).

Wat is inclusief?

 • Voorlichtingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis in Utrecht
 • Vlucht Amsterdam - Kunming
 • Programma conform Yunnan fotoreis
 • Vlucht Kunming - Guilin
 • Transfers luchthaven - hotel
 • Programma conform Yangshuo fotoreis
 • Vlucht Guilin - Amsterdam

Wat is exclusief?

 • Lunches
 • Visumkosten
 • Vaccinaties (zie www.ggdreisvaccinaties.nl)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer: 400 euro
 • Fooien
 • Entree bezienswaardigheden

Let op: Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Op al onze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing lees hier.

Wil je de fotoreis als bouwsteen binnen jouw China reis inzetten of wil je verlenging van de reis, dan is dit mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op.

Manouk Rijper | deelnemer reis november 2017

“Waanzinnige fotoreis naar een van de meest betoverende omgevingen van China! Een streek met adembenemende landschappen, authentieke dorpen. Een genot voor zowel een landschap- als een portretfotograaf!” Manouk Rijper | deelnemer reis november 2017

出發日期

Vertrekdata

Het zuiden van China kent warme en vochtige zomers en koude winters. De beste reismomenten zijn het voorjaar en het najaar, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn en er weinig neerslag is.

Najaar 2020

 • Za 17 oktober Vertrek Amsterdam
 • Zo 18 oktober Aankomst Kunming
 • 19 - 29 oktober Conform Yunnan reis
 • Vr 30 oktober Aankomst in Yangshuo
 • Za 31 okt - Za 7 nov Conform Yangshuo reis
 • Zo 8 november Aankomst Amsterdam
Reserveren

Op al onze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing lees hier.

我們要拍什麼

Wat gaan we fotograferen?

Het zuiden van China is heel divers, van schitterende uitkijkpunten tot pittoreske smalle steegjes. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit, net zoals de camera die je wilt gebruiken. Van mobiel tot spiegelreflex, alles is mogelijk. Bij ons fotografeer je door beter te leren kijken. Voor de Yunnan reis is de groepsgrootte: minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 en voor de Yangshuo reis: minimaal 8 deelnemers, maximaal 12. Tijdens beide reizen wordt veel gewandeld. Goed ter been zijn is dan ook wel nodig. Bij de Yunnan rondreis gaan we van de gebaande paden. Daarom is het van belang dat je beschikt over een flexibele instelling en reizen niet vervelend vindt.

Wat gaan we fotograferen?

Gratis workshop Reisfotografie

Wil je voordat je naar China gaat graag meer uit je fotografie halen, of heb je de functies van je fotocamera niet helemaal onder de knie? Tijdens de deelnemers bijeenkomst organiseren wij een reisfotografie workshop, toegespitst op onze reis naar China. Zo leer je iets over techniek, verschillende vormen van fotografie, licht en compositie. Maar je gaat ook zelf aan de slag. Dit onder leiding van onze ervaren fotografen. Zo ben je helemaal klaar voor vertrek!

Wat gaan we fotograferen?

Wij zijn aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Dit is een garantieregeling die in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgt dat je je geld terugkrijgt of ervoor zorgt dat je weer naar huis kunt reizen. Boekingen gemaakt vanaf 20 januari 2020 vallen onder deze garantieregeling. Door ons wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per boeking in rekening gebracht. Meer informatie is te vinden op de site van GGTO

Algemene Reisvoorwaarden
Op al onze reizen zijn onze Algemene Reisvoorwaarden van toepassing. Deze kun je hier lezen.

Tevens zijn wij aangesloten bij de VvKR, Vereniging van kleinschalige reisorganisaties.

關於我們

Annemieke Kok
Annemieke Kok
Ronald van de Weerd
Ronald van de Weerd

Wie gaat met je mee?

Je wordt op deze reis begeleid door Annemieke Kok, zij is een ervaren fotografe en heeft al meerdere fotoreizen naar China gemaakt. In Nederland werkt zij als fotograaf voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

De tweede begeleider is Ronald van de Weerd. Hij begeleidt en organiseert al 16 jaar reizen door China. Naast zijn uitgebreide kennis van China komt zijn passie voor fotografie heel goed van pas.

新闻

Nieuws

Nu aangesloten bij VvKR

04 februari 2020

Nu aangesloten bij VvKR

Vanaf 1 februari zijn wij aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). V…

Lees meer
We zijn weer op Hollandse bodem!

01 december 2019

We zijn weer op Hollandse bodem!

We zijn weer terug op Hollandse bodem en hebben twee geweldige fotoreizen achter de rug. Yunnan with…

Lees meer
Vanaf vandaag garantiefonds GGTO

20 januari 2020

Vanaf vandaag garantiefonds GGTO

Goed nieuws. Vanaf vandaag zijn wij aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Dit is een garantieregel…

Lees meer

在圖片中

聯繫信息

Contact

Wil je meer weten over onze reizen? Neem gerust contact met ons op! Dit kan via onderstaand mailadres maar je kunt ons ook persoonlijk spreken. Kees is te bereiken op: 06-53957508 en Annemieke op: 06-81832950.