在中國拍攝

Yunnan is een van de mooiste gebieden van China. Deze zuidelijk gelegen provincie grenst aan o.a. Myanmar, Laos en Vietnam. Yunnan staat naast de prachtige en diverse natuur ook bekend om de kleurrijke volkeren die hier wonen. Kortom, een bijzondere bestemming ver buiten het massatoerisme in veelal traditioneel Chinese gebieden. Deze reis is een mooie combinatie van natuur en cultuur, waarbij we rondreizen door het nog onbekende China met als thema: Yunnan with a Tibetan taste. Vanuit het startpunt Kunming reizen we richting Tibet. We doen dit met een kleine groep van 6-8 deelnemers. Deze reis kan ook in combinatie met de fotoreis naar Yangshuo worden gemaakt.

Pauline van der Hoeden | deelneemster fotoreis Yunnan oktober 2018

"Zelf typeer ik China als het land van de grote tegenstellingen. Alle zintuigen worden tot in uitersten geprikkeld en uitgedaagd. In de provincie Yunnan wordt dat nog eens extra benadrukt. Adembenemende beelden, fijne smaken, geluiden en geuren worden afgewisseld door, zeg maar, minder aantrekkelijke van dit alles. Rust en onrust, schoonheid en minder schoon, grenzen en grenzeloosheid, hard en zakelijk maar vooral veel tederheid is wat op ons pad kwam. Al deze ingrediënten maakten deze reis zo interessant!" Pauline van der Hoeden | deelneemster fotoreis Yunnan oktober 2018

Fotoreis Yunnan with a Tibetan taste 15 dagen2850 euro (inclusief vlucht)

Voorafgaand aan de reis organiseren wij een voorlichtingsbijeenkomst in Utrecht. Hierbij kun je kennismaken met de andere deelnemers en met Annemieke Kok en Ronald van de Weerd die de reis begeleiden. Je ontvangt tips over fotograferen in China en we vertellen je alles over de reis en de voorbereidingen. Vind je 15 dagen China te kort en wil je zelf meer zien van dit land dan is deze fotoreis ook goed te combineren met onze fotoreis naar Yangshuo. 

Dag 1, zaterdag 17 oktober
Vertrek vanaf Amsterdam Schiphol

Dag 2, zondag 18 oktober
We komen rond het middaguur aan op Kunming airport vanwaar we met een privé transfer naar het hotel gaan. In de middag kunnen we een bezoek brengen aan het Green Lake park om meteen helemaal in Chinese sfeer te komen. Je ziet mensen dansen, schaken, communistische liederen zingen, opera zingen, musiceren en flaneren. Een enorme bedrijvigheid, vooral omdat het zondag is. Begin van de avond maken we kennis met een van de hoogtepunten in China: het eten!

Dag 3, maandag 19 oktober
Na het ontbijt verlaten we Kunming met de hogesnelheidstrein naar het noordwestelijk gelegen Dali, vanwaar we met een privé transfer naar het dorpje Xizhou rijden. Xizhou is een prachtig oud plaatsje met mooie traditionele huizen, bewoond door de Bai minority. Het contrast met de grote, moderne stad Kunming kan bijna niet groter. Binnen een paar minuten loop je Xizhou uit en ben je op het Chinese platteland. Aan de westkant zie je de Cang bergketen en aan de oostkant ligt het grote Erhai meer.

Dag 4, dinsdag 20 oktober
Elke ochtend is er een hele kleurrijke markt in Xizhou waar je zeker oude vrouwen in klederdracht zult zien. De rest van de dag kun je rustig op je gemak door de authentieke straatjes lopen en prachtige tafereeltjes vastleggen van het traditionele Chinese leven.

Dag 5, woensdag 21 oktober
Vandaag vervolgen we onze route per privé bus naar het noordwesten. Onze volgende stop is het goed bewaard gebleven stadje Shaxi. Shaxi heeft een lange geschiedenis en was een belangrijke handelsplaats op de teahorse trail die thee vanuit China naar Tibet en Birma bracht. Het dorpsplein is werkelijk een plaatje met het prachtige theaterpodium, de tempel en de oude huizen. Iets voorbij het plein loop je de poort door het stadje uit naar de rivier waar je mooie uitzichten hebt op de oude brug en de glooiende bergen. Naast de Bai minority vind je hier ook de Yi die voornamelijk in de rond liggende bergen wonen.

Dag 6, donderdag 22 Oktober
Deze dag heb je alle tijd om Shaxi te ontdekken. Loop door de oude straatjes en langs de rivier, bezoek de tempel of huur een fiets en ga wat verder de omgeving in. De mensen zijn erg vriendelijk en schroom je niet om bij iemand binnen in huis een kijkje te nemen.

Dag 7, vrijdag 23 Oktober
We gaan weer per privé bus op pad, en klimmen nog iets noordelijker. Onze eerste bestemming vandaag is een van de diepste kloven ter wereld, de Tiger Leaping Gorge. Als we de kloof verlaten rijden we een prachtige bergroute naar Baishuitai waar we overnachten. Hier heeft het smeltwater van de bergen bijzondere witte kalkterrassen gevormd. Heel mooi om te zien en te fotograferen.

Dag 8, zaterdag 24 oktober
Na een simpel ontbijt rijden we vandaag verder naar wat tegenwoordig 'Shangrila' heet. Hier begint de Tibetaanse wereld en net buiten de stad ligt een van de mooiste en grootste Tibetaanse kloosters die we zeker zullen bezoeken. Dit is een heel andere wereld, vol mystiek. In het klooster kom je monniken tegen, zie je Tibetaanse pelgrims, ruik je de geur van Yakboter en zie je de bijzondere Tibetaanse architectuur.

Dag 9, zondag 25 oktober
Ook prachtig om te bezoeken is de oude Tibetaanse stad. In 2014 sloeg het noodlot toe en ontstond er een brand die het grootste deel van de houten huizen in as legde. Sindsdien is hard gewerkt aan de wederopbouw en dat hebben ze fantastisch gedaan. Je ziet heel mooi, gedetailleerd houtsnijwerk en krijgt een goed beeld van hoe een Tibetaanse stad er oorspronkelijk uitzag. Loop zeker ook een paar rondjes om de grootste gebedsmolen van China die hier staat. In de middag gaan we naar Napa Hai, een enorm meer net buiten Shangrila waar je prachtige landschapsfoto's kunt maken.

Dag 10, maandag 26 oktober
De rit van vandaag is fabelachtig mooi. We klimmen verder de bergen in en passeren enorme bergmassieven met gletsjers en sneeuwtoppen. De weg loopt langs de Jinsha rivier die op een bepaald punt een prachtige 270 graden bocht maakt die we perfect kunnen zien vanaf een uitzichtpunt langs de weg. We maken een lunch stop in het Tibetaanse dorpje Benzilan waar we ook de tijd hebben om een poosje rond te lopen en kunnen genieten van de Tibetaanse mensen en tafereeltjes. Na Benzilan krijgen we zicht op misschien wel de mooiste bergketen die je ooit gezien hebt, onze eindbestemming Meili Shui Shan (letterlijk: Mooie sneeuwberg). De 6740 meter hoge top is heilig voor de Tibetanen die hier wonen, maar ook voor de Chinezen. Overnachten doen we in een hotel bij Feilaisi waar je een fenomenaal uitzicht hebt op deze machtige sneeuwbergen.

 

Dag 11, dinsdag 27 oktober
Was het gisteren al waanzinnig mooi, de zonsopkomst is ademloos genieten als de eerste zonnestralen de sneeuwtoppen raken en de bergen steeds verder verlicht worden. Om het plaatje af te maken bekijken we dit schouwspel vanaf het terras bij de Feilaisi tempel met een rij van stupa's. Na afloop rijden we terug naar Shangrila, met onderweg nog een bezoek aan het mooie Dongzhulin klooster.

Dag 12, woensdag 28 oktober
Vandaag kunnen we bijkomen van de intensieve, afgelopen dagen. Natuurlijk is het ook mogelijk om nog iets nieuws te zien voor zij die dat willen: een bezoek aan het eerste nationale park van China, Pudacuo.

Dag 13, donderdag 29 oktober
Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld voor de vlucht naar Kunming. De rest van de dag in Kunming kun je gebruiken voor wat laatste inkopen, of bijvoorbeeld voor het bijwonen van een theeceremonie.

Dag 14, vrijdag 30 oktober
Vandaag vertrekken we richting Amsterdam.

Dag 15, zaterdag 31 oktober 
Aankomst Amsterdam.

價格

Prijs

De prijs voor deze reis bedraagt 2850 euro. Minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers.

Wat is inclusief?

 • Vlucht Amsterdam – Kunming
 • 12 overnachtingen op basis van gedeelde tweepersoonskamer
 • 12 x ontbijt en 12 x diner (excl. drankjes)
 • Alle transfers en transport in privé bus
 • Voorlichtingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis in Utrecht

Wat is exclusief?

 • Lunches
 • Visumkosten
 • Vaccinaties (zie www.ggdreisvaccinaties.nl)
 • Reis- en annuleringsverzekering (reisverzekering verplicht)
 • Toeslag 1-persoonskamer: 250 euro
 • Entree bezienswaardigheden
 • Fooien

Let op: Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Op al onze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing lees hier.

Wil je de fotoreis als bouwsteen binnen jouw China reis inzetten of wil je verlenging van de reis, dan is dit mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op.

Ineke | deelneemster fotoreis Yunnan with a Tibetan Taste

“In deze reis door China ga je in twee weken langs uitersten: wolkenkrabbers, kleine dorpjes waar de tijd stil staat, bouwval naast nieuwbouw, uitgestrekte meren, hoge besneeuwde bergen, oude vriendelijke mensen in armoedige omstandigheden en rijke egocentrische jongeren, helder schone bedden en gore stinktoiletten. Ik heb het nu voor de derde keer ervaren. En verklaar mezelf opnieuw compleet verliefd op dat wonderbaarlijke land.” Ineke | deelneemster fotoreis Yunnan with a Tibetan Taste

出發日期

Vertrekdata

Yunnan kent warme en vochtige zomers en droge winters. De beste reismomenten zijn het voorjaar en het najaar, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn en er weinig neerslag is.

Najaar 2020

 • Za 17 oktober Vertrek Amsterdam
 • Zo 18 oktober Aankomst Kunming
 • 19-29 oktober Conform reisprogramma
 • Vr 30 oktober Vertrek naar Amsterdam
 • Za 31 oktober Aankomst Amsterdam
reserveren

Op al onze reizen zijn de algemene voorwaarden van toepassing lees hier.

我們要拍什麼

Wat gaan we fotograferen?

Yunnan is heel divers en de reis is een combinatie van natuur en cultuur. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit, net zoals de camera die je wilt gebruiken. Van mobiel tot spiegelreflex, alles is mogelijk. Bij ons fotografeer je door beter te leren kijken. Minimale grootte van de groep is 6 deelnemers, maximaal 8. Bij deze rondreis gaan we van de gebaande paden. Daarom is het van belang dat je goed ter been bent, beschikt over een flexibele instelling en reizen niet vervelend vindt.

Wat gaan we fotograferen?

Gratis workshop Reisfotografie

Wil je voordat je naar China gaat graag meer uit je fotografie halen, of heb je de functies van je fotocamera niet helemaal onder de knie? Tijdens de deelnemers bijeenkomst organiseren wij een reisfotografie workshop, toegespitst op onze reis naar China. Zo leer je iets over techniek, verschillende vormen van fotografie, licht en compositie. Maar je gaat ook zelf aan de slag. Dit onder leiding van onze ervaren fotografen. Zo ben je helemaal klaar voor vertrek!

Wat gaan we fotograferen?

Wij zijn aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Dit is een garantieregeling die in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgt dat je je geld terugkrijgt of ervoor zorgt dat je weer naar huis kunt reizen. Boekingen gemaakt vanaf 20 januari 2020 vallen onder deze garantieregeling. Door ons wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per boeking in rekening gebracht. Meer informatie is te vinden op de site van GGTO

Algemene Reisvoorwaarden
Op al onze reizen zijn onze Algemene Reisvoorwaarden van toepassing. Deze kun je hier lezen.

Tevens zijn wij aangesloten bij de VvKR, Vereniging van kleinschalige reisorganisaties.

關於我們

Annemieke Kok
Annemieke Kok
Ronald van de Weerd
Ronald van de Weerd

Wie gaat met je mee?

Je wordt op deze reis begeleid door Annemieke Kok, zij is een ervaren fotografe en heeft al meerdere fotoreizen naar China gemaakt. In Nederland werkt zij als fotograaf voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

De tweede begeleider is Ronald van de Weerd. Hij begeleidt en organiseert al 16 jaar reizen door China. Naast zijn uitgebreide kennis van China komt zijn passie voor fotografie heel goed van pas.

新闻

Nieuws

Nu aangesloten bij VvKR

04 februari 2020

Nu aangesloten bij VvKR

Vanaf 1 februari zijn wij aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). V…

Lees meer
We zijn weer op Hollandse bodem!

01 december 2019

We zijn weer op Hollandse bodem!

We zijn weer terug op Hollandse bodem en hebben twee geweldige fotoreizen achter de rug. Yunnan with…

Lees meer
Vanaf vandaag garantiefonds GGTO

20 januari 2020

Vanaf vandaag garantiefonds GGTO

Goed nieuws. Vanaf vandaag zijn wij aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Dit is een garantieregel…

Lees meer

在圖片中

聯繫信息

Contact

Wil je meer weten over onze reizen? Neem gerust contact met ons op! Dit kan via onderstaand mailadres maar je kunt ons ook persoonlijk spreken. Annemieke is te bereiken op: 06-81832950.