在中國拍攝

Yunnan is een van de mooiste gebieden van China. Deze zuidelijk gelegen provincie grenst aan o.a. Myanmar, Laos en Vietnam. Yunnan staat naast de prachtige en diverse natuur ook bekend om de kleurrijke volkeren die hier wonen. Kortom, een bijzondere bestemming ver buiten het massatoerisme in veelal traditioneel Chinese gebieden. De reis die wij hebben samengesteld is een mooie combinatie van natuur en cultuur, waarbij we rondreizen door het nog onbekende China. Met als een van de hoogtepunten de spectaculaire rijstterrassen van Yuanyang. We doen dit met een kleine groep van 6-8 deelnemers. Deze reis kan ook in combinatie met de fotoreis naar Yangshuo worden gemaakt.

Pauline van der Hoeden | deelneemster fotoreis Yunnan oktober 2018

"Zelf typeer ik China als het land van de grote tegenstellingen. Alle zintuigen worden tot in uitersten geprikkeld en uitgedaagd. In de provincie Yunnan wordt dat nog eens extra benadrukt. Adembenemende beelden, fijne smaken, geluiden en geuren worden afgewisseld door, zeg maar, minder aantrekkelijke van dit alles. Rust en onrust, schoonheid en minder schoon, grenzen en grenzeloosheid, hard en zakelijk maar vooral veel tederheid is wat op ons pad kwam. Al deze ingrediënten maakten deze reis zo interessant!" Pauline van der Hoeden | deelneemster fotoreis Yunnan oktober 2018

Fotoreis Yunnan with a View 14 dagen2850 euro (inclusief vlucht)

Voorafgaand aan de reis organiseren wij een voorlichtingsbijeenkomst in Utrecht. Hierbij kun je kennismaken met de andere deelnemers. Je ontvangt tips over fotograferen in China en we vertellen je alles over de reis en de voorbereidingen. Vind je 14 dagen China te kort en wil je zelf meer zien van dit land dan is deze fotoreis ook goed te combineren met de 11-daagse fotoreis naar Yangshuo. Zo ontstaan een 22-daagse reis.

Zaterdag 20 maart 2021
Vertrek Schiphol - Kunming

Zondag 21 maart 2021
We komen rond het middaguur aan op Kunming Airport vanwaar we met een privé transfer naar het hotel gaan. In de middag kunnen we een bezoek brengen aan het Green Lake park om meteen helemaal in Chinese sferen te komen. Je ziet mensen dansen, schaken, communistische liederen zingen, opera zingen, musiceren en flaneren. Een enorme bedrijvigheid, vooral omdat het zondag is. Begin van de avond maken we kennis met een van de hoogtepunten in China: het eten!


Maandag 22 maart 2021
Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar Heijing. Dit is een prachtig gelegen stadje in een smalle vallei aan een rivier omringd door steile heuvels. Heijing was erg welvarend in de Ming- en Qing-dynastie vanwege de zoutwinning. Prachtige oude huizen die nog bewoond worden en waar je makkelijk even een kijkje kunt nemen. Rond Heijing kun je de heuvels beklimmen voor een prachtig uitzicht over het stadje en kun je verschillende tempeltjes bezoeken. Misschien word je wel uitgenodigd door een non voor een kopje thee.

Dinsdag 23 maart 2021
Na het ontbijt verlaten we Heijing voor de 4 uur durende rit naar Yuanmou Earth Forest. We rijden door een gebied waar veel Yi-minority wonen in kleine dorpjes langs de weg. Ooit liepen hier dinosaurussen rond (er zijn hier verschillende skeletten gevonden). Nu is het een prachtig gebied van zandstenen pilaren in bijzondere vormen. Een sprookjesachtig landschap en heel fotogeniek, zeker aan het eind van de middag wanneer door de ondergaande zon, de kleuren veranderen naar diep rood. We blijven hier tot na zonsondergang zodat we voldoende tijd hebben om te fotograferen en rijden dan naar ons eenvoudige hotel. Dit hotel grenst aan de lokale school. Vorig jaar mochten we hier een kijkje nemen. Geweldig hoe de kinderen op ons reageren!

Woensdag 24 maart 2021
Vandaag rijden we weer richting Kunming en gaan verder naar het zuiden. We lunchen ergens onderweg en komen in de loop van de middag aan in Jianshui Old Town. Hier verblijven we 2 nachten. Jianshui is gesticht gedurende de Tang dynastie, zo'n 1200 jaar geleden en een van de mooist bewaard gebleven stadjes in het zuiden van Yunnan. Prachtige oude, traditionele huizen en tempels en een imposante poort. Verschillende huizen hebben ook mooie klassieke tuinen, zoals het huis van de Zhu familie dat zeker een bezoek waard is! De stad is voornamelijk bewoond door Han Chinezen, maar rond de stad vind je vele etnische groepen zoals de Yi, Hui, Hani en Dai. Nu we 2 nachten op dezelfde locatie zijn, hebben we genoeg tijd om er zelf op uit te gaan. Ga bijvoorbeeld een uurtje bij een kruispunt of interessante plek zitten en kijk wat er gebeurt. Wacht met je camera in de aanslag op het juiste moment!

Donderdag 25 maart 2021
Vrije dag in Jianshui. Alle tijd om door de straatjes te dwalen, huizen te bezoeken en mooie tafereeltjes te spotten. Het is ook een aanrader om naar het net buiten de stad gelegen Tuanshan te gaan waar de Zhang-familie in mooie oude courtyard huizen woont.

Vrijdag 26 maart 2021
We verlaten Jianshui na het ontbijt en rijden verder door de countryside naar de fantastische Yuanyang rijstterrassen van de Hani. Een niet te beschrijven spectaculair gebied met adembenemende uitzichten over de eindeloze terrassen vol met water waar later in april rijst wordt geplant. Rondom de rijstterrassen vind je dorpjes van de Hani, die de terrassen nog allemaal met de hand en waterbuffel bewerken. We blijven hier 3 nachten zodat we voldoende tijd hebben voor de fotografie. We kunnen hier niet alleen schitterende natuurfoto's maken, maar de dorpjes zijn ook heel geschikt voor het maken van portretten.

Zaterdag 27 maart 2021
Vrije dag in Yuanyang. Natuurlijk kunnen we naar een mooi punt voor de zonsopkomst rijden en aan het eind van de dag de zonsondergang. De rest van de dag kun je je eigen tempo bepalen tussen de prachtige terrassen en leuke dorpjes.

Zondag 28 maart 2021
Vrije dag in Yuanyang. Omdat het zondag is, is er een hele grote markt in Laomeng, waar vele traditioneel geklede minorities naartoe komen. Een niet te missen ervaring en geweldig voor portret- en straatfotografie. We rijden op tijd weg en arriveren aan het eind van de ochtend in Laomeng waar de markt is. Na een paar uur van de kleurenpracht en bijzondere taferelen te hebben genoten rijden we terug naar Yuanyang waar we overnachten.

Copyright: Wu Xi

Maandag 29 maart 2021
Vandaag rijden we naar Honghe, waar nog meer van die fabelachtige terrassen zijn. Onderweg komen we langs schitterende uitkijkpunten, waar we natuurlijk gaan stoppen om te fotograferen. Overnachting in Honghe.

Dinsdag 30 maart 2021
Tussen Honghe en Kunming ligt de plaats Shiping. Vlakbij ligt een oud Han dorp. Hier zullen we de middag doorbrengen. Overnachting is in Shiping.

Copyright: Wu Xi

Woensdag 31 maart 2021
Deze ochtend rijden we terug naar Kunming waar we aan het begin van de middag aankomen. De rest van de middag kun je zelf de stad in om bijvoorbeeld architectuur foto's te maken van deze grote stad.

Donderdag 1 april 2021
Transfer naar Kunming airport voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Vrijdag 2 april 2021
Aankomst in Amsterdam.

價格

Prijs

De prijs voor deze reis bedraagt 2850 euro. Minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers. Reserveren vóór 1 februari 2021. Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar.

Wat is inclusief?

 • Vlucht Amsterdam – Kunming
 • 11 overnachtingen op basis van gedeelde tweepersoonskamer
 • 11 x ontbijt en 11 x diner (excl. drankjes)
 • Alle transfers en transport in privé bus
 • Voorlichtingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis in Utrecht
 • Entrees voor Yuanmou Earth Forest, Heijing Old Town en Yuanyang rijstterrassen

Wat is exclusief?

 • Lunches
 • Visumkosten
 • Vaccinaties (zie www.ggdreisvaccinaties.nl)
 • Reis- en annuleringsverzekering (reisverzekering verplicht)
 • Toeslag 1-persoonskamer: 200 euro

Let op: Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht.

Wil je de fotoreis als bouwsteen binnen jouw China reis inzetten of wil je verlenging van de reis, dan is dit mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op.

"Adembenemende uitzichten en dan helemaal alleen tussen de bijzondere zandformaties van Yuanmou Earth Forest rondlopen. Geweldige ervaring!"

出發日期

Vertrekdata

Yunnan kent warme en vochtige zomers en droge winters. De beste reismomenten zijn het voorjaar en het najaar, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn (18-23 graden) en er weinig neerslag is.

Voorjaar 2021

 • Za 20 maart vertrek Amsterdam
 • Zo 21 maart aankomst Kunming
 • Ma 22 maart Heijing
 • Di 23 maart Yuanmou Earth Forest
 • Wo 24 maart Jianshui
 • Do 25 maart Jianshui
 • Vr 26 maart Yuanyang rijstterrassen
 • Za 27 maart Yuanyang rijstterrassen
 • Zo 28 maart Yuanyang rijstterrassen
 • Ma 29 maart Honghe
 • Di 30 maart Shiping
 • Wo 31 maart Kunming
 • Do 1 april Vertrek naar Amsterdam
 • Vr 2 april Aankomst Amsterdam
Reserveren

Voorjaar 2022

 • Reisplan nog niet beschikbaar
Reserveren

Op al onze reizen zijn de algemene voorwaarden van toepassing Lees hier .

我們要拍什麼

Wat gaan we fotograferen?

Yunnan is heel divers en de reis is een combinatie van natuur en cultuur. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit, net zoals de camera die je wilt gebruiken. Van mobiel tot spiegelreflex, alles is mogelijk. Bij ons fotografeer je door beter te leren kijken. Minimale grootte van de groep is 6 deelnemers, maximaal 8. Bij deze rondreis gaan we van de gebaande paden. Daarom is het van belang dat je goed ter been bent, beschikt over een flexibele instelling en reizen niet vervelend vindt.

Wat gaan we fotograferen?

Gratis workshop Reisfotografie

Wil je voordat je naar China gaat graag meer uit je fotografie halen, of heb je de functies van je fotocamera niet helemaal onder de knie? Tijdens de deelnemers bijeenkomst organiseren wij een reisfotografie workshop, toegespitst op onze reis naar China. Zo leer je iets over techniek, verschillende vormen van fotografie, licht en compositie. Maar je gaat ook zelf aan de slag. Dit onder leiding van onze ervaren fotografen. Zo ben je helemaal klaar voor vertrek!

Wat gaan we fotograferen?

Wij zijn aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Dit is een garantieregeling die in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgt dat je je geld terugkrijgt of ervoor zorgt dat je weer naar huis kunt reizen. Boekingen gemaakt vanaf 20 januari 2020 vallen onder deze garantieregeling. Door ons wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per boeking in rekening gebracht. Meer informatie is te vinden op de site van GGTO

Algemene Reisvoorwaarden
Op al onze reizen zijn onze Algemene Reisvoorwaarden van toepassing. Deze kun je hier lezen.

Tevens zijn wij aangesloten bij de VvKR, Vereniging van kleinschalige reisorganisaties.

關於我們

Annemieke Kok
Annemieke Kok
Ronald van de Weerd
Ronald van de Weerd

Wie gaan met je mee?

Je wordt op deze reis begeleid door Annemieke Kok, zij is een ervaren fotografe en heeft al meerdere fotoreizen naar China gemaakt. In Nederland werkt zij als fotograaf voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

De tweede begeleider is Ronald van de Weerd. Hij begeleidt en organiseert al 16 jaar reizen door China. Naast zijn uitgebreide kennis van China komt zijn passie voor fotografie heel goed van pas.

新闻

Nieuws

Nu aangesloten bij VvKR

04 februari 2020

Nu aangesloten bij VvKR

Vanaf 1 februari zijn wij aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). V…

Lees meer
We zijn weer op Hollandse bodem!

01 december 2019

We zijn weer op Hollandse bodem!

We zijn weer terug op Hollandse bodem en hebben twee geweldige fotoreizen achter de rug. Yunnan with…

Lees meer
Vanaf vandaag garantiefonds GGTO

20 januari 2020

Vanaf vandaag garantiefonds GGTO

Goed nieuws. Vanaf vandaag zijn wij aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Dit is een garantieregel…

Lees meer

在圖片中

聯繫信息

Contact

Wil je meer weten over onze reizen? Neem gerust contact met ons op! Dit kan via onderstaand mailadres maar je kunt ons ook persoonlijk spreken. Annemieke is te bereiken op: 06-81832950.